01 Jul

Otváracie hodiny

Dátum: 01.07.2021
Kategória: Činnosť

Vstupy do hvezdárne na individuálne exkurzie sú možné len v týchto termínoch:

Pondelok 8:00 10:00 13:00  
Utorok 8:00 10:00 13:00  
Streda 8:00 10:00 13:00  
Štvrtok 8:00 10:00 13:00  
Piatok 8:00 10:00 13:00  

Iný termín a čas návštevy je nutné dohodnúť vopred s pracovníkmi hvezdárne.

Skupinové návštevy (školské exkurzie, detské tábory,...) je potrebné vopred objednať osobne, e-mailom, alebo telefonicky.

Ponúkame návštevníkom exkurzie v našej budove, ktorých obsahom je:

  • prehliadka budovy s výkladom, diskusia
  • prehliadka kupoly s ďalekohľadom, za jasného počasia pozorovanie Slnka projekciou
  • návšteva terasy a ukážka meteorologickej stanice

Prednáška z astronómie, kozmonautiky, ekológie, či geografie sa koná po dohode s prednášajúcim, ak je prítomných aspoň 10 návštevníkov

Večerné pozorovania pre verejnosť sa konajú za jasného počasia po zotmení podľa aktuálne zverejnených termínov. Ich obsahom je prehliadka oblohy na terase hvezdárne, kde sa návštevníci oboznámia so súhvezdiami v danom ročnom období, potom pokračuje program pri ďalekohľade v hlavnej kupole, kde si postupne pozrú vybrané vesmírne objekty. Presné časy začiatkov pozorovaní každý mesiac uvádzame v miestnej tlači, na internetovej stránke, na Facebooku, v káblovej TV MISTRAL, v propagačných vitrínkach hvezdárne - v meste na OD DODO a pred budovou hvezdárne na Hrádku.

Počas letných prázdnin sme ochotní realizovať večerné pozorovania v kupole hvezdárne, ale len vo štvrtok a na základe predchádzajúceho vzájomného dohovoru pre skupinku aspoň 10 osôb a maximálne 20 osôb, pretože vtedy sme vyťažení inými letnými aktivitami mimo budovy hvezdárne a odborní pracovníci čerpajú dovolenky.

Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader