25 Apr

Jarná expedícia do Roztokov 2008

Dátum: 25.04.2008
Kategória: Podujatia

V dňoch 21. - 25. apríla 2008 sme usporiadali expedíciu na Hvezdáreň Roztoky v okrese Svidník pre členov nášho ATM (Astro Team Michalovce) zameranú hlavne na pozorovanie meteorov z rojov Lyridy a Bootidy. Na tejto jarnej expedícii sa zúčastnilo 5 členov ATM.

Počasie nám tentoraz neprialo a tak sme zo 4 nocí mohli pozorovať len počas jedinej. Získali sme okolo 40 záznamov o meteoroch. Venovali sme sa aj príprave našich súťažiacich na krajské kolo súťaže "Čo vieš o hviezdach" a na celoštátne kolo astronomickej olympiády a to najmä počítaním príkladov a preberaním matematického aparátu a fyzikálnych základov potrebných pre astronomické výpočty.

Urobili sme si prednášku o objektoch v jednotlivých súhvezdiach a o ďalekohľadoch a observatóriách. Aj cez deň bolo počasie zväčša nepriaznivé, preto sme mali len jeden deň možnosť kochať sa okolitou krásnou prírodou. Pozreli sme si nejaké filmy, sledovali sme TV, hrali sa šach i karty. Posledný večer sme mali aj táborák. Radi by sme sa tento rok na jeseň do Roztokov zasa vrátili na ďalšiu expedíciu.
[

Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader