70. Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo MICHALOVCE

17

Apr

70. Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo MICHALOVCE

  • 17.04.2024
  • GALÉRIA ZEMPLÍNSKEHO KULTÚRNEHO CENTRA MICHALOVCE, GORKÉHO 1

Obsah udalosti



70. Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo MICHALOVCE - pre 1. - 3. kategóriu okresov Sobrance a Michalovce

Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum v Michalovciach je organizátorom 70. ročníka okresnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Je to postupová súťažná prehliadka určená pre deti, mládež a dospelých. Vyhlasovateľom súťaže je MK SR a z jeho poverenia Národné osvetové centrum a MŠ SR. Vyvrcholením tejto súťaže je celoštátna prehliadka v Dolnom Kubíne.

Termín konania regionálneho kola : 17. APRÍL  2024

 

Regionálne kolo HK v Michalovciach pre 1. - 3. kategóriu sa konalo 17. apríla 2024 v priestoroch Zemplínskeho kultúrneho centra na Gorkého ulici.

Tím usporiadateľov aj tentokrát pripravil túto najpočetnejšiu a najprestížnejšiu súťaž na Slovensku, na profesionálnej úrovni a opäť inovatívnym spôsobom. V úvode sa recitátori mohli naladiť motivačným videom prednesu michalovčanky Márie Shumerovej, ktorá bola úspešnou recitátorkou HK a reprezentovala nás niekoľkokrát aj v Dolnom Kubíne. Všetky propagačné materiály, ako bulletin, pozvánky, plagáty či visačky, ktoré účastníci dostali, boli s potlačou vizuálnej identity aktuálnej pre tento ročník súťaže.

Prednesy poézie a prózy v troch kategóriách hodnotila odborná porota v zložení :

Otília Semanová, Jela Timková, Marica Harčaríková, Mária Kasičová, Eva Jacevičová a Marta Vilhanová.

Do hodnotenia sme zapojili aj samotných účastníkov, ktorí si mohli zvoliť svojho naj-recitátora, ktorý bol ocenený cenou diváka. Po odprezentovaní všetkých súťažiacich prebiehali rozborové semináre súčasne v dvoch miestnostiach pre každú kategóriu osobitne tak, že najprv porota rozobrala súťažné prednesy detí a potom dostali priestor na otázky pedagógovia. Počas trvania rozborových seminárov, organizátori - pripravili ceny, diplomy a sladkosti pre všetkých recitátorov. Slávnostné vyhodnotenie oboch kategórii bolo spoločné, v galérii Zemplínskeho kultúrneho centra. V regionálnom kole poroty ocenili všetkých recitátorov. Výsledky jednotlivých kategórii boli spracované do prezentácie, ktorá bola súčasťou vyhodnotenia a oceňovania. Do regionálneho kola okresov Michalovce a Sobrance v 1. - 3. kategórii sa zapojilo 28 recitátorov. Do krajského kola súťaže, ktoré bude v termínoch 30. apríla a 2. mája 2024 v Mestskom kultúrnom stredisku taktiež v Michalovciach postúpili a budú náš región reprezentovať :

Amanda Kelemenová – ZUŠ TALENT-UM Michalovce

Kristián Sekerák – ZŠ s MŠ Porúbka

Nella Žofčáková – Gymnázium Kap. Nálepku 6 Sobrance

Nina Kobová – ZŠ T.J. Mousona 4 Michalovce

Livia Peštová – ZŠ Okružná 17, Michalovce

Soňa Kudláčová – Gymnázium Kap. Nálepku 6 Sobrance

Kristína Kalayiová – ZŠ Krymská 5, Michalovce

Dominika Jurčenková – ZŠ s MŠ Zalužice



Podujatie bolo realizované s finančnou podporou NÁRODNÉHO OSVETOVÉHO CENTRA v Bratislave, ktoré je aj vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže. Matica slovenská v Michalovciach aj do tohto kola prispela hodnotnými knižnými cenami a zaujímavou výstavou s názvom INŠPIRATÍVNI MATIČIARI.

Celý deň prebiehal v priateľskej a pokojnej atmosfére a pre všetkých bolo nachystané občerstvenie, káva, čaj, voda... a malé pohostenie. Samotní recitátori obdržali desiatu, v podobe bagety a vody.

Regionálne kolo 70. ročníka Hviezdoslavovno Kubína dopadlo na výbornú a my Vám aj naďalej držíme palce a už teraz tešíme na krajské kolo ...

 

Popis udalosti



  • Typ: Podujatie
  • Miesto: GALÉRIA ZEMPLÍNSKEHO KULTÚRNEHO CENTRA MICHALOVCE, GORKÉHO 1
  • Termín od: 17.04.2024
  • Termín do: 17.04.2024

Fotogaléria



Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader