19

Apr

AMFO 2013

  • 19.04.2013 - 10.05.2013
  • Galéria ZOS Michalovce

Obsah udalosti



AMFO 2013 - regionálna postupová súťažná výstava neprofesionálnej fotografie

 

AMFO je najstaršia a najväčšia súťaž svojho druhu na Slovensku. Svojím charakterom – je to trojstupňová postupová (regionálna, krajská a celoštátna) súťaž a výstava amatérskej fotografie, ktorá nie je tematicky vymedzená. Súťaž sa koná v autorskej tvorbe vlastných fotografií, alebo multimediálnych prezentácií vytvorených pre vlastnú potrebu, nie pre komerčné a propagačné účely.

Poslanie:

Hlavným poslaním súťaže je vytvoriť podmienky pre porovnanie a zhodnotenie výsledkov súčasnej tvorby amatérskych fotografov na Slovensku. Verejnou prezentáciou

súťažných prác na výstavách je motivovať záujem širokej verejnosti o fotografie rôzneho regionálneho pôvodu, tematického, žánrového zamerania, formálneho a technického spracovania. Odborno-vzdelávacou časťou podujatia – rozborovým seminárom rozvíjať vedomostný a umelecko-odborný rast amatérskych tvorcov. Spolu s ďalšími konzultáciami, diskusiami a výmenou skúseností prispieť k rozvoju amatérskej fotografie na východnom Slovensku.

 

Tematická kategória

Pre rok 2013 vyhlasuje NOC dve tematické kategórie:

1. v rámci Európskeho roka občanov (rok 2013 bol vyhlásený za Európsky rok občanov s cieľom zvyšovať informovanosť o právach, ktoré z občianstva EÚ vyplývajú) vyhlasuje NOC pre rok 2013 samostatnú súťažnú kategóriu pre fotografie zobrazujúce túto problematiku.

2. pri príležitosti 1150. výročia príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy vyhlasuje NOC pre rok 2013 samostatnú súťažnú kategóriu pre fotografie zobrazujúce túto problematiku.

Pre obidve tematické kategórie platia všetky technické podmienky ako pre iné kategórie. Zúčastniť sa ich môžu autori všetkých vekových skupín. Hodnotené budú bez rozlíšenia veku.

 propozície

Popis udalosti



  • Typ: Výstava
  • Miesto: Galéria ZOS Michalovce
  • Termín od: 19.04.2013
  • Termín do: 10.05.2013

Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader