Medzinárodný folklórny festival Strážnice: Oslava pestrosti kultúr a tradícií!

28

Jun

Medzinárodný folklórny festival Strážnice: Oslava pestrosti kultúr a tradícií!

  • 28.06.2024 - 30.06.2024
  • Strážnice

Obsah udalosti



Od roku 1946 sa koná Medzinárodný folklórny festival Strážnice a tento rok, od 27. do 30. júna 2024, sa tohto kultúrneho podujatia zúčastníme aj my - Folklórny súbor Zemplín!

Festival, organizovaný Národným ústavom ľudovej kultúry, je jednou zo základných úloh ultúrneho dedičstva a každoročne prinesie radostné chvíle a vzácnu možnosť spoznať rôznorodosť folklórnych tradícií z celého sveta.

Program od FS Zemplín: Potešíme divákov v piatkovom a sobotňajšom programe zahraničných súborov s naším vystúpením "Z krajin za obzorem". Po takmer 40 rokoch sme opäť prijali túto výzvu a budeme hrdí prezentovať seba a náš mesto na tomto slávnom festivale. Festival nám zabezpečil stravu a ubytovanie, no hradíme si hlavne náklady na prepravu. Preto sa obraciame na mesto Michalovce s prosbou o finančnú podporu na cestovné náklady.

Festivalný zážitok: V programe festivalu sa môžete tešiť na krásu ľudových piesní, tancov a krojov v slávnostnom sprievode aj v mnohých rôznych programoch. Okrem toho si môžete vyskúšať tance z cudzokrajných kútov sveta a spoločne si zaspievať a zatancovať pri ľudových muzikách. Festival ponúkne zábavu aj poučenie a umožní vám spoznať kultúry z celého sveta.

Nezmeškajte túto výnimočnú príležitosť zažiť festival plný radosti, zábavy a kultúrneho bohatstva! Tešíme sa na vašu podporu a na spoločné stretnutie na Medzinárodnom folklórnom festivale Strážnice!

Popis udalosti



  • Typ: Podujatia
  • Miesto: Strážnice
  • Termín od: 28.06.2024
  • Termín do: 30.06.2024

Fotogaléria



Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader